Rólunk

Földünk legjava

Cégünk

 

A magyar méz évtizedek óta egyet jelent földünk legjavával. Mézeink a méhészek lelkiismeretes munkájának, a méhek gondos tartásának, az érintetlen méhlegelők tisztaságának és a szakszerű állatorvosi felügyeletnek köszönhetően hosszú idő óta rendkívüli helyet foglalnak el a minőségi mezőgazdasági termékek piacán. Mára Magyarország az Európai Unió harmadik legnagyobb méztermelő országa.

A magyar méz világszerte keresett termék, szívesen fogyasztják országhatáron belül és kívül az igényes fogyasztók. Célunk, hogy fogyasztóink igényét és bizalmát mindig szem előtt tartva, prémium minőségű terméket nyújtsunk Önöknek.

A DR HONEY® alapítója, Andrea, szülei mellett gyermekkora óta foglalkozik méhészettel, de mivel a mezőgazdaság a korábbi évtizedekben kevésbé volt prosperáló ágazat, így tanulmányait francia egyetemen fejezte be, majd évekig tanított s később multinacionális vállalatoknak dolgozott. De a méhészet születésétől fogva a vérében volt, s ez a szenvedély vezette a DR HONEY® megalapításához 2014-ben.

 

Mézünk

Dr Honey elkötelezett a méz minőségi paramétereinek megőrzésében. Mézeinket nem hőkezeljük és nem ultrafiltráljuk, mivel ezek hatására a méz elvesztené mindazon élettani tulajdonságát, amiért a fogyasztók a mézet vásárolják.  Elutasítjuk a különböző forrásokból származó mézek keverését, s kizárólag valódi, tiszta magyar mézet kínálunk fogyasztóinknak, melynek biztosítására minőségirányítási rendszert is működtetünk. A méz a benne található vitaminok, ásványi anyagok, makro- és mikroelemek, s elsősorban enzimjei révén évszázadok óta egyedülálló egészségmegőrző táplálékként szerepel étrendünkben, de ajánljuk mindazoknak is, akik pusztán édes csemegére vágynak.

A mézet nem a benne rejlő szénhidrátok édes ízéért fogyasztjuk, hanem a mézben található enzimek és ásványi anyagok kedvező élettani hatásait szeretnék a saját egészségük védelméhez a javunkra fordítani. Ugyanakkor az elmúlt évtizedekben a mézpiaci tendenciák hatására a fogyasztók jelentős része bizalmatlanná vált a boltokban kapható mézek iránt. Jogos elvárásuk, hogy a mézes üvegben, amiért hajlandóak magasabb árat kiadni, valódi méz legyen, így vásárlásaikkal a termelők felé fordultak, aminek hatására sok nagyvárosban külön szállítási lánc  alakult ki. E termelői lánchoz mégsem fér mindenki hozzá, egyrészt mivel Európában egyre kevesebb a méhész, másrészt kényelmetlen és sok időráfordítást igényel. A Dr Honey e két szegmens között helyezkedik el: kivételes tisztaságú, sokszoros díjnyertes magyar mézeket kínálunk fogyasztóink részére, s közben biztosítjuk azok bevizsgálását és nyomon követhetőségét is.

A Dr Honey mézeinek termőterülete elsősorban a Tokaj – Zemplén Tájvédelmi Körzet és annak 80km-es körzete, s a feldolgozás is ebben a régióban történik. A kíméletes feldolgozás során a legmesszemenőbbekig ügyelünk arra, hogy mézeink beltartalmi értékét változatlanul megőrizzük.

 

Partnereink és alapanyagaink

 

A DR HONEY® partnerei méhészek és méhész családok leszármazottjai. Szándékunk, hogy a magyar méz minőségi karakterének megőrzése révén fogyasztóink mindig biztosak lehessenek abban, hogy a tőlünk származó mézek kizárólag Magyarországról származnak, azokat semmilyen más eredetű mézzel nem társítjuk. Ez biztosítja, hogy fogyasztóink a tiszta, GMO mentes területről gyűjtött mézeinkben mindig megbízhassanak.

Termékeink előállításához a legkiválóbb alapanyagokat kutattuk fel, melyek élelmiszer biztonsági szempontból is megfelelnek a legmagasabb követelményeknek. Alapanyagaink tökéletessége párosul munkatársaink elhivatottságával és szakértelmével.