Great Taste Award 2022, London

A Dr Honey 2022-ben 3 arany csillagot nyert a Great Taste Award versenyen Londonban.

A szakértő zsűri által bírált hárs- és édesharmatmézünk, valamint a liofilizált málnával ízesített Honeycocktail termékünk is az 2022-es Great Taste díjazottjai között szerepel.

Mézeink évről évre nemzetközi sikereket érnek el, különleges minőségüknek köszönhetően idén is a világ élvonalbeli étel- és italgyártói közé kerültünk. Cégünk idén mindhárom termék nevezését díjra váltotta: fajtamézeink és ízesített gyümölcsös mézünk 2 illetve 1 csillagos Great Taste díjat kapott.

Idén mintegy 14 000 termék vett rész a versenyben, melyek mindegyike egy szigorú vakkóstolásos bírálaton esik át. Ennek eredményeképp 4078 termék kapott Great Taste 1 csillagos, 1237 termék kapott Great Taste 2 csillagos, 241 pedig Great Taste 3 csillagos minősítést. Mindig izgatottan várjuk az eredmények publikálását, s hatalmas öröm számunkra, hogy 2022-ben újabb elismerésekkel gyarapíthattuk a díjaink sorát. Büszkék vagyunk a díjainkra, melyek egyben visszajelzések számunkra, hogy jó úton járunk

A Great Taste Díj az élelmiszer szakma legkiválóbb termékeinek szimbóluma, ami világszerte nagy elismerésnek örvend a gasztronómia szerelmesei és a kereskedők körében egyaránt. A versenyt a Guild of Fine Food szervezi, s az értékelésben az ízre fókuszálnak. A nevezett termékeknek az eredeti csomagolásuktól megfosztva, egy több körös vak teszten kell bizonyítaniuk, ahol a zsűri tagok épp csak annyit tudnak a termékről, hogy mi is az, de sem a terméke leírása, sem a megjelenése nem befolyásolhatja az ítéletüket.

Idén is mintegy 500 meghívott zsűritag tesztelte a a világ 110 országából érkezett termékeket, összesen 90 napon át.

Szemezgettünk a zsűri érékeléséből:

A 2 csillagot nyert Dr Honey Hársmézet a bírálók úgy írták le, mint „ami messzemenőkig megtestesíti a hársméz minden kiválóságát: selymes, sűrű de mégis folyékony, viszafogott édesség és kifinomult fás-kesernyés tónus jellemzi. A mézben rejlő rétegek lépésről-lépésre jelennek meg, s hosszan meg is maradnak a szájban”  és „…egy igazán kielégítő, összetett ízvilágú méz hosszú lecsengéssel… Élveztük a citrusos tónusokat a finom mentolos beütéssel”.

Az 1 csillagot nyert Dr Honey Édesharmatméz „sűrű viszkozitású, sötét borostyán színű méz. Tiszta és fényes, kellemes fás jegyekkel és hosszan tartó virágos édességgel, amely fokozatosan lágyabbá válik. Egy jól kiegyensúlyozott méz”..„Elragadó, jó ásványosságával, amely támogatja a méz karamell jegyeit. Enyhén füstös és balzsamos, ezek a zamatos jegyek jól illenek lágy vagy kemény sajtokhoz. Gyönyörű selymes textúrája egy ultra bónusz.”

A szintén 1 csillagot nyert Dr Honey Honeycocktail – Málna egy krémes méztermék, amit 3 különböző fajtaméz házasításával, valamint liofilizált  málnapor hozzáadásával készül. A bírák véleménye szerint „Ez a termék csodálatosan élénk, de természetes színnel rendelkezik. Illatában tiszta málnajegyek és nagyszerű, friss íz jellemzi. A málna élessége jól kiegyensúlyozott a méz édességével, és összességében az íz hosszan megmarad a szájban. A termék nagyon jól van elkészítve, és szeretjük a mögötte rejlő koncepciót…” valamint a „Csodálatosan mély színű, enyhén aromás a málna és a méz egyaránt. Az állaga krémszerű, de kenhető. Valóban van benne egy harsány gyümölcsösség, ugyanakkor hangsúlyos a méz édessége is – kellemes a kettő egyensúlya, és letisztult lecsengése. Úgy érezzük, ez egy jól átgondolt és sikeres párosítás”.

Dr Honey által elhozott díj három abból az összesen kiosztott 5 556 Great Taste díjból, ami 2022-ben a benevezett termékek 39.1%-a.