Dr Honey ismét nyert a 2020-as Great Taste Awardon

Dr Honey ismét elhozott két díjat a 2020-as Great Taste Awardról

A Great Taste, a világ legrangosabb étel- és ital minősítő versenye kihirdette 2020-as év legnagyszerűbb termékeit. A 106 különböző országból beküldött mintegy 12 777 letesztelt termék közül a Dr Honey gesztenyeméze 2 csillagos Great Taste díjat, míg a szarvasgombás akácméze 1 csillagos Great Taste díjat kapott. A társaság 2014-es megalapítása óta ez a 11. Great Taste Díj, amit a Dr Honey termékek elnyertek.

Mi a Great Taste Award?

 

A 144 ételkritikus, séf, étterem tulajdonos, beszerző, kereskedő, valamint szakácskönyvek és szak újságírók döntése alapján a most kihirdetett listán szereplő termékek a legkiválóbbak 2020-ban, ezért kapták meg a Great Taste Díjat. Az idei ítészek között ott volt pl. a szakács, író Melissa Hemsley, a szintén író, stylist és a modern vegetáriánus szakács Anna Jones, híres spanyol szakács, José Pizarro, Kavi Thakrar a Dishoom-ból, vagy éppen a pék és könyvszerző, Martha Collison, valamint olyan neves áruházak élelmiszer beszerzői, mint a Selfridges, a Fortnum & Mason és a Waitrose.

A fogyasztók és a kereskedők körében egyaránt ismert és elismert Great Taste Díjakat hónapokon át tartó vakkóstolás során választják ki: Legyen szó sörről, kávéról, süteményről vagy mézről, a beküldött termékeket egyen üvegekbe áttöltik, s csak egy rövid, száraz ismertetőt kap a zsűri azért, hogy a márka vagy a csinos csomagolás ne befolyásolhassa döntésüket. A bírák ezután kóstolják, megvitatják, értékelik, a terméket, s eldöntik, mely termékek érdemelnek 1, 2 vagy 3 csillagos díjat.

Idén 12 777 nevezés érkezett a Great Taste központjába, és ezek közül a termékek közül 205-nek 3-csillagos, 1294-nek 2-csillagos és 3818-nak 1-csillagos elismerést adtak.

Hogyan értékelte a zsűri a termékeinket

 

A bírálók gesztenyemézünket a következőképp értékelték: “A méz jellegzetes íze azonnal megjelenik a szájban, amint megkóstoljuk, s hosszasan meg is marad. Enyhe meleg lecsengése van, ami igazi luxus érzetet ad.  A gesztenye méz karaktere és az édesség tökéletes egyensúlyban van. Ez egy igazán gyönyörű méz.” valamint “ Ízgazdag, zamatos méz csodálatos aromával. Fényes, sima állagú, kellemes élvezetet nyújt a szájnak, íze a maga komplexitásában egyértelműen hordozza a gesztenyeméz ízjegyeit, a enyhe kesernyés lecsengéssel – ez már egy egészen új dimenzióba vezet.”

A szarvasgombás akácmézünket a következőképpen értékelték: „Ez egy finom, kiegyensúlyozott termék, amely nagyon jól házasítja a méz édességét a szarvasgomba földes, diós, umami ízjegyeivel.” valamint “és „Mámorító aroma a szarvasgombával, amely sok fás, pézsmás, gombás aromát tesz hozzá a ragyogó méz édes virágjegyeihez…a méz nem túl édes, könnyű, virágos ízű, képes kiegyensúlyozni a szarvasgomba jóval merészebb ízeit. A szarvasgomba hozza a tőle várt földes, diós, gombás és a frissen vágott fára emlékeztető ízprofilt. Az íz nagyon hosszan tart, mind a szarvasgomba, mind a méz kitűnően működik együtt, hogy egy édes, zamatos, mély ízaromát teremtsenek.”

 

Kelt: London / Budapest, 2020. szeptember 22.

További információk: andrea.viszlai@drhoney.hu

 

Great Taste sajtóreferens:

Sam Brice at Freshly Ground PR

+44 (0) 7961 635960

sam@freshlygroundpr.co.uk

www.gff.co.uk

www.greattasteawards.co.uk