Great Taste Awards to Dr Honey, 2019

A Great Taste Award, a világ legjelentősebb étel és ital minősítő versenye, nyilvánosságra hozta a 2019. év díjazott termékek listáját. A világ több mint 100 országából benevezett mintegy 12.772 tesztelt termék közül a Hungaroharvest Kf.t 2 terméke is 2 csillagos elismerésben részesült. Ez a két termékünk a milotai dióval készült prémium akácmézünk, valamint a liofilizált málnával és mézzel készült csokoládé drazsénk.

A verseny során a benevezett termékek bírálatával több hónapon keresztül mintegy 500 szakember foglalkozik, köztük ételkritikusok, sztárséfek, gasztronómiai újságírók és könyvek szerzői, a legjelentősebb brit áruházak élelmiszer beszerzői és még sorolhatnánk. A termékeket a tesztelők vakkóstolással bírálják, amely során nem láthatják a termék eredeti csomagolását, pusztán egy pár szavas rövid leírást kapnak arról, hogy mit is kóstolnak. Ennek a szigorúan kiépített kóstolási és bírálási rendszernek köszönhető, hogy mára a Great Taste fekete-arany logójával ellátott termékek egytől egyig a kiváló minőséget szimbolizálják, amiben a fogyasztók bátran megbízhatnak.

A 2019-ben benevezett 12.772 közül 208 termék kapta meg a legmagasabb 3 csillagos minősítést, 1.326 tétel kapott 2 csillagot, s 3.409 1 csillagot.

A bírák a következőképp írták le prémium diós akácmézünket:

“A méz tiszta és világos színű, kiváló minőségű dióval kiegészítve, aminek nagyszerű az ízhatása, kesernyésség nélkül. Remekkül kiegészíti egymást a két összetevő.”

“Gyönyörűen kiegyensúlyozott, elragadó és jól felépített dió- és méz párosítás. A méz akácjegyei szokatlan mélyek, és a sűrű mézben csodás látványt nyújt a dió. Szépen feldolgozott dió, csekély csersavtartalommal, általánosságban édes és gyengéd – az édesség egyensúlya éppen megfelelő. Kategóriájának igazán kellemes, jól kidolgozott példája. “

Drazsénkat a következőképp jellemezték:

“Világos rózsaszínű, szemmel láthatóan kézzel készített drazsészemek. A málna jól kiegyensúlyozza a fehér csokoládé édességét. A mandula ropogása ellentétben áll a lágy burokkal. Az ízegyensúly kiváló. “

“Nagyon szép halvány rózsaszínű, egyenletesen bevont mandula.  Jól érezhető az érett málna íze.  A méz jelenléte kevésbé nyilvánvaló, de ad egy leheletnyi édességet. A fehér csokoládé jó ízű és jól olvad . A mandula roppanós és nagyon jó minőségű. Az egész olyan szép, hamikor kettévágjuk, látszik a rózsaszín az aranyszínű mandularétegeivel. Nagyon jól elkészített, nagyszerű ízű drazsé “

“Gyönyörű, világos rózsaszínű, egyenletesen bevont mandula. A gondosan megválasztott mandula jó pörkölt, a csokoládéban található élénk málnajegyek pedig kiegészítik a mandula vajas ízét. Jól kidolgozott és gondosan előállított, szépen lekerekített, igényes drazsészemek”

Kelt: London/Budapest 01.08.2019.

További információ: andrea.viszlai@drhoney.hu , Tel: +3620 463 2802