Újabb Great Taste csillagok a Dr Honeynak, 2017

A Great Taste Awards a világ legmegbízhatóbb és legrangosabb ételkóstoló versenye, ahol 500 fős szakmai zsűri vakkóstolás útján értékeli a különböző kategóriában nevezett termékeket. A zsűri tagjai között Michelin-csillagos éttermek tulajdonosai- séfjei, ételkritikusok, szakírók, gasztronómiai szakemberek és olyan áruházláncok beszerzői foglalnak helyet, mint a Harrods, The Whole Foods Market, Selfridges vagy a Harvey Nichols.

Az idén két termékkategóriában is elismerést kaptak a Dr Honey termékei. A fajtamézek között édesharmatmézünk most is elhozott egy csillagot, míg a barackpálinkás mézünk két csillagos minősítést kapott az ízesített mézek kategóriájában.

Néhány visszajelzés a zsűri részéről:

Édesharmatmézünk a kiegyensúlyozott ízének köszönhette elismerését: “nagyon szép színe van és a sűrűsége is épp megfelelő. A karamell íz kellemes egyensúlyban van a mézben, anélkül, hogy túlságosan édes lenne. A lecsengése is kellemes”- mondta a zsűri.

Barackpálinkával ízesített mézünkről a következőket írták: “szalmasárga színű, kifinomult méz egy leheletnyi alkohollal. Nem tudtuk elképzelni, hogy mit adhat hozzá a pálinka a mézhez, de az eredmény magával ragadott minket. Csodálatos akácméz és kajszbarack pálinka ízkombináció, szép egyensúlyban – ez egy igazán egyedi termék. Imádtuk”. Egy másik asztal szerint “nagyszerű kombinácója az aklapanyagoknak, ami egy csodálatos utazásra visz bennünket. Az első ízjegyek virágosak, amit követ a barackpálinka – nagyon szép házasítás. Kellemes melegséget hagy a maga után a szájban. Számtalan felhasználását el tudjuk képzelni a terméknek: desszertekre csorgatva vagy akár sajttal tálalva. Igazán harmonikus termék”.

Idén a szokásosnál több, mintegy 12.366 termék nevezését fogadta be a versenyt szervező Guild of Fine Foods a világ minden tájáról. A Great Taste Awards-on nem számít a brand vagy a csomagolás, nem lehet ügyes marketing eszközökkel befolyásolni a zsűrit, itt minden az ízről szól. Az ítészek csak a termékre vonatkozó alapvető információk birtokában kóstolnak: lényegénen annyit tudnak a kóstolandó termékről, hogy mi az. Ebből kiindulva értékelik a termék illatát, állagát, ízét, az íz komplexitását, lecsengését- utóízét, és mindezek harmóniáját. Minden terméket több asztalnál kóstolnak, egy asztalnál 4-5 fő, akik egymás közt megvitatják a kóstolt terméket és döntenek arról, hogy a “versenyző” érdemes-e csillagra, illetve csillagokból hányat ítélnek neki oda, ha odaítálnek – idén mindössze a nevezések negyedének sikerült ez.

Köszönjük a zsűri elismerését és visszajelzését. Továbbra is hisszük, hogy a magas minőség érték, s egyben jutalom is a munkánkért.