Black Jar International Honey Tasting Contest, USA 2022

Dr Honey a világszínpadon

Az Egyesült Államokban megrendezett Black Jar Honey Contest nemzetközi mézverseny döntőjében fajtamézek kategóriájában a világ legjobb három méze között végzett a Dr Honey hársméze, összességében pedig bekerült a világ 30 legfinomabb méze közé.

A Black Jar Honey Contest nemzetközi versenyt az Egyesült Államokban immár 11 éve rendezi meg a Center for Honeybee Research méhészeti szakmai szervezet. Ez egy vak kóstolásos verseny, ahol nem csupán a méz ízét – illatát – állagát önmagában vizsgálja a szakmai zsűri, hanem a versenytársakhoz mérten is rangsorolják a nevezett tételeket. Évente több száz nevezés érkezik a versenyre a világ minden tájáról, mint például Új-Zéland, Hawaii, Kanada, Madagaszkár, Uruguay vagy Törökország. A tavasz során lezajló előzsűrizés után kategóriánkként kiválasztják a 3 legmagasabb pontszámot kapott tételt, majd e három közül a kategória győztesét. Kategóriák pl. Európa, Közel – Kelet, vagy éppen a sötét színű mézek.

A 10 kategória egyike idén a fajtamézek voltak. Ebben a kategóriában egy georgiai és egy mexikói versenytárs mellett a Dr Honey hársméze került a három legjobb közé, amit végül a georgiai versenyző nyert. Ez a versenykategória különös jelentőséggel bír számunkra, mert szakmai szempontból a legnehezebb, legérzékenyebb munka a fajtamézek termelése, ráadásul itt nem csupán az európai kontinensről érkező nevezésekkel versenyeztünk, hanem a világ minden szegletéből érkezőkkel.

 

Izgatottan vártuk az eredményhirdetést, s hatalmas öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy a munkánkat ilyen módon ismerik el. Ez a visszajelzés megerősíti elkötelezettségünket, s azt a meggyőződésünket, hogy a magas minőség érték, s egyben jutalom is a munkánkért.

Ezúton is gratulálunk minden döntőbe jutott versenytársunknak, különös tekintettel a fődíj nyertesére.

További információk: Viszlai Andrea, Tel..: 0620/463-2802, e-mail: andrea.viszlai@drhoney.hu