The essence of our land

Érdekességek

GREAT TASTE AWARDS 2018

Third year in a row - new international awards for Dr Honey

GT 18 2-starGT 18 1-star

bővebben


WINNER OF GREAT TASTE AWARD 2019

Dr Honey is among the Great Taste Award winners 2019

GT 19 2-star

Great Taste, the world’s most coveted food and drink...

bővebben


Városi méhészet New Yorkban a Waldorf-Astoria tetején

new-york-meheszkedes01Húsz szinttel a Park Avenue felett, a legendás Waldorf Astoria New York tetőteraszán hat kaptárban csaknem 300.000 méh él. A szorgos rovarok a közeli Central...

bővebben


Morgan Freeman új hobbit talált magának

morgen-freeman2Lassan valódi méhésznek mondhatja magát Morgan Freeman. A 77 éves filmszínész legutóbbi filmje, a Lucy média kampánya során számolt be arról, hogy miért is határozott...

bővebben


Tovább az összes bejegyzéshez

RÓLUNK

kep1

A magyar méz évtizedek óta egyet jelent földünk legjavával. Mézeink a méhészek lelkiismeretes munkájának, a méhek gondos tartásának, az érintetlen méhlegelők tisztaságának és a szakszerű állatorvosi felügyeletnek köszönhetően hosszú idő óta rendkívüli helyet foglalnak el a minőségi mezőgazdasági termékek piacán. Mára Magyarország az Európai Unió harmadik legnagyobb méztermelő országa.

A magyar méz világszerte keresett termék, szívesen fogyasztják országhatáron belül és kívül az igényes fogyasztók. Célunk, hogy fogyasztóink igényét és bizalmát mindig szem előtt tartva, prémium minőségű terméket nyújtsunk Önöknek.

A mézet nem a benne rejlő cukor édes ízéért fogyasztjuk, hanem a mézben található enzimek és ásványi anyagok kedvező élettani hatásait szeretnék a saját egészségük védelméhez a javunkra fordítani. Ugyanakkor az elmúlt évtizedekben a mézpiaci tendenciák hatására a fogyasztók jelentős része bizalmatlanná vált a boltokban kapható mézek iránt. Jogos elvárásuk, hogy a mézes üvegben, amiért hajlandóak magasabb árat kiadni, valódi méz legyen, így vásárlásaikkal a termelők felé fordultak, aminek hatására sok nagyvárosban külön szállítási lánc  alakult ki. E termelői lánchoz mégsem fér mindenki hozzá, egyrész mivel Európában egyre kevesebb a méhész, másrészt kényelmetlen és sok időráfordítást igényel.

A DR HONEY e két szegmens közötti szakadék áthidalására törekszik. Elutasítjuk a különböző forrásokból származó mézek keverését, s kizárólag valódi, tiszta magyar mézet kínálunk fogyasztóinknak, melynek biztosítására az SGS által auditált minőségirányítási rendszert is működtetünk.

A DR HONEY® partnerei méhészek és méhész családok leszármazottai. Szándékunk, hogy a magyar méz minőségi karakterének megőrzése révén fogyasztóink mindig biztosak lehessenek abban, hogy a tőlünk származó mézek kizárólag Magyarországról származnak, azokat semmilyen más eredetű mézzel nem társítjuk. Ez biztosítja, hogy fogyasztóink a tiszta, GMO mentes területről gyűjtött mézeinkben mindig megbízhassanak.

A DR HONEY® mézeinek termőterülete elsősorban Tokaj 80 kilométeres körzete, a Tokaj- Zemplén Tájvédelmi Körzet és annak határai. A feldolgozás során a legmesszemenőbbig ügyelünk arra, hogy mézeink beltartalmi értékét változatlanul megőrizzük.

A méz a benne található vitaminok, ásványi anyagok, makro- és mikroelemek, s elsősorban enzimei révén évszázadok óta egyedülálló egészségmegőrző táplálékként szerepel étrendünkben, de ajánljuk mindazoknak is, akik pusztán édes csemegére vágynak.

Ha többet szeretne megtudni a magyar mézről, látogassa meg a következő weboldalt:

 

https://ec.europa.eu/agriculture/sites/agriculture/files/evaluation/market-and-income-reports/2013/apiculture/chap3_en.pdf