The essence of our land

Érdekességek

GREAT TASTE AWARDS 2018

GT 18 2-star

 Third year in a row - new international awards for Dr Honey


Great Taste, the world’s most...

bővebben


DR HONEY EXHIBITS AT FOODEX JAPAN

Foodex Logo

Black belted honey lovers attention! Distributors are wanted at the Foodex in Tokyo. Come to our boothe No.: 3B01 to taste our award...

bővebben


RAW HONEY vs. COMMERCIAL HONEY

What is your expectation when you buy honey? Are you looking for a natural healthy product or a processed one of which the nutriens are already demaged?
Honey...

bővebben


GREAT TASTE AWARD 2016

GT 16 1-star

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Dr Honey a 2016-os Great Taste díjazottja

A Great Taste, a világ egyik legnagyobb presztízsű díja az élelmiszeriparban,...

bővebben


Tovább az összes bejegyzéshez

Great Taste Awards 2017

GT 17 2-star   GT 17 1-star    

Újabb Great Taste csillagok a Dr Honeynak

A Great Taste Awards a világ legmegbízhatóbb és legrangosabb ételkóstoló versenye, ahol 500 fős szakmai zsűri vakkóstolás útján értékeli a különböző kategóriában nevezett termékeket. A zsűri tagjai között Michelin-csillagos éttermek tulajdonosai- séfjei, ételkritikusok, szakírók, gasztronómiai szakemberek és olyan áruházláncok beszerzői foglalnak helyet, mint a Harrods, The Whole Foods Market, Selfridges vagy a Harvey Nichols.

Az idén két termékkategóriában is elismerést kaptak a Dr Honey termékei. A fajtamézek között édesharmatmézünk most is elhozott egy csillagot, míg a barackpálinkás mézünk két csillagos minősítést kapott az ízesített mézek kategóriájában.

Néhány visszajelzés a zsűri részéről:

Édesharmatmézünk a kiegyensúlyozott ízének köszönhette elismerését: "nagyon szép színe van és a sűrűsége is épp megfelelő. A karamell íz kellemes egyensúlyban van a mézben, anélkül, hogy túlságosan édes lenne. A lecsengése is kellemes"- mondta a zsűri.

Barackpálinkával ízesített mézünkről a következőket írták: "szalmasárga színű, kifinomult méz egy leheletnyi alkohollal. Nem tudtuk elképzelni, hogy mit adhat hozzá a pálinka a mézhez, de az eredmény magával ragadott minket. Csodálatos akácméz és kajszbarack pálinka ízkombináció, szép egyensúlyban - ez egy igazán egyedi termék. Imádtuk". Egy másik asztal szerint "nagyszerű kombinácója az aklapanyagoknak, ami egy csodálatos utazásra visz bennünket. Az első ízjegyek virágosak, amit követ a barackpálinka - nagyon szép házasítás. Kellemes melegséget hagy a maga után a szájban. Számtalan felhasználását el tudjuk képzelni a terméknek: desszertekre csorgatva vagy akár sajttal tálalva. Igazán harmonikus termék".

Idén a szokásosnál több, mintegy 12.366 termék nevezését fogadta be a versenyt szervező Guild of Fine Foods a világ minden tájáról. A Great Taste Awards-on nem számít a brand vagy a csomagolás, nem lehet ügyes marketing eszközökkel befolyásolni a zsűrit, itt minden az ízről szól. Az ítészek csak a termékre vonatkozó alapvető információk birtokában kóstolnak: lényegénen annyit tudnak a kóstolandó termékről, hogy mi az. Ebből kiindulva értékelik a termék illatát, állagát, ízét, az íz komplexitását, lecsengését- utóízét, és mindezek harmóniáját. Minden terméket több asztalnál kóstolnak, egy asztalnál 4-5 fő, akik egymás közt megvitatják a kóstolt terméket és döntenek arról, hogy a “versenyző” érdemes-e csillagra, illetve csillagokból hányat ítélnek neki oda, ha odaítálnek - idén mindössze a nevezések negyedének sikerült ez.

Köszönjük a zsűri elismerését és visszajelzését. Továbbra is hisszük, hogy a magas minőség érték, s egyben jutalom is a munkánkért.

 

Fekete_single_5   Honeydew