The essence of our land

Érdekességek

JAPANESE SECRET OF YOUTH AND BEAUTY

Japanese Secret of Youth And Beauty: This Natural Mask Removes The Years Off Your Face!

Rice_Honey_Beauty

Did you...

bővebben


DR HONEY EXHIBITS AT FOODEX JAPAN

Foodex LogoBlack belted honey lovers attention! Distributors are wanted at the Foodex in Tokyo. Come to...

bővebben


Great Taste Awards 2017

GT 17 2-star   GT 17 1-star    

Újabb...

bővebben


Városi méhészet New Yorkban a Waldorf-Astoria tetején

new-york-meheszkedes01Húsz szinttel a Park Avenue felett, a legendás Waldorf Astoria New York tetőteraszán hat kaptárban csaknem 300.000...

bővebben


Tovább az összes bejegyzéshez

GREAT TASTE AWARD 2016

GT 16 1-star

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Dr Honey a 2016-os Great Taste díjazottja

A Great Taste, a világ egyik legnagyobb presztízsű díja az élelmiszeriparban, amely a vakkóstolás során ténylegesen legjobbnak bizonyuló élelmiszereknek és itloknak ítéli oda elismeréseit, nyilvánosságra hozta a 2016-os év díjazott termékeinek listáját. A 10.000 tesztelt termékből a Great Taste 1-1 csillaggal ismerte el a Hungaroharvest Kft. Dr Honey Prémium Akácmézét és Dr Honey Prémium Édesharmatmézét.

A mintegy 500 független zsűritag a szakma rendívül széles körét fogja át, melyben megtalálhatók a legnevesebb ételkritikusok, csúcséttermek séfjei, termelők, gasztro újságírók és könyvszerzők, valamint olyan patinás áruházak beszerzői, mint a Harrods, a Selfridges, a Fortnum and Mason, a Harvey Nicols és a Waitrose. A Great Taste a kézműves és az élelmiszer specialitásokra szakosodott vállalkozások körében a legmesszemenőbben ismert és elismert tanúsítási rendszer; összetéveszthetetlen fekete-arany logója szavatolja, hogy az általa megjelölt termékek egytől egyig kiváló ízt testesítenek meg, melyek kiválasztásával a többszáz zsűritag többezer órát töltött el a vakkóstolások során.

A Great Taste elismerése a fogyasztók és a kereskedők számára is egy megkülönböztető jel, ahol a termékek kiválasztása során csak az íz számít, nem a csomagolás vagy a márkanév. Legyen szó kenyérről, mézről, szalámiról vagy gabonapehelyről, minden termék egyencsomagolásban, minden kiegészítő információ nélkül kerül a zsűritagok elé, akik a többkörös vakkóstolás és tanácskozás során választják ki azokat a termékeket, melyeket érdemesnek ítélnek 1, 2 vagy 3 csillagos jelölésre a mintegy 10.000 nevezett termékből.

A Hungaroharvest Kft. kizárólag magyar mézek forgalmazásával foglalkozik, semmilyen más eredetű méz nem kerülhet a kínálatba. Mivel a magyar piac a megtermelt méz mennyiségénél fogva telített, így elsősorban a külföldi piacokra koncentrálunk. Miután mézeink a különböző nemzetiségű fogyasztók részéről sok elismerő visszajelzést kaptak, úgy döntöttünk, hogy benevezünk erre a neves nemzetközi megmérettetésre.

A zsűri akácmézünket a következőképp jellemezte: “áttetsző és tiszta, kellemesen sűrű, édes, selymes és illatos, felidézi a növény karakterét. Illatra nem túl átható, az íze kiváló”, míg az édesharmatmézünkről így írt: ”csodás, folyékony textúra, nagyon tetszetős, virágos, citrusos íz- édes íze ellenére nem émelyítő, szép, tiszta lecsengéssel”.

Büszkék vagyunk rá, hogy ezzel a díjjal bekerültünk a gasztronómia elit klubjába, a zsűri visszajelzése pedig megerősíti azt a meggyőződésünket, hogy a magas minőség érték, s egyben jutalom is a munkánkért.

Kelt: Budapest/Gillingham, 2016. augusztus 1.

További információ: Viszlai Andrea, andrea.viszlai@drhoney.hu, Tel.: +3620 463 2802, www.drhoney.hu

 

Great Taste (UK) Sajtó kontakt:

Amy Brice a Freshly Ground PR ügynökségnél; email amy@freshlygroundpr.co.uk or call +44 (0) 7717893123.