The essence of our land

Érdekességek

WINNER OF GREAT TASTE AWARD 2019

Dr Honey is among the Great Taste Award winners 2019

GT 19 2-star

Great Taste, the world’s most coveted food and drink...

bővebben


GREAT TASTE AWARDS 2018

Third year in a row - new international awards for Dr Honey

GT 18 2-starGT 18 1-star

bővebben


Summer Fancy Food Show 2019, New York

Dr Honey exhibits first time in New York. Booth No.: 5151.

SFFS

...

bővebben


Morgan Freeman új hobbit talált magának

morgen-freeman2Lassan valódi méhésznek mondhatja magát Morgan Freeman. A 77 éves filmszínész legutóbbi filmje, a Lucy média kampánya során számolt be arról, hogy miért is határozott...

bővebben


Tovább az összes bejegyzéshez

GREAT TASTE AWARD 2016

GT 16 1-star

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Dr Honey a 2016-os Great Taste díjazottja

A Great Taste, a világ egyik legnagyobb presztízsű díja az élelmiszeriparban, amely a vakkóstolás során ténylegesen legjobbnak bizonyuló élelmiszereknek és itloknak ítéli oda elismeréseit, nyilvánosságra hozta a 2016-os év díjazott termékeinek listáját. A 10.000 tesztelt termékből a Great Taste 1-1 csillaggal ismerte el a Hungaroharvest Kft. Dr Honey Prémium Akácmézét és Dr Honey Prémium Édesharmatmézét.

A mintegy 500 független zsűritag a szakma rendívül széles körét fogja át, melyben megtalálhatók a legnevesebb ételkritikusok, csúcséttermek séfjei, termelők, gasztro újságírók és könyvszerzők, valamint olyan patinás áruházak beszerzői, mint a Harrods, a Selfridges, a Fortnum and Mason, a Harvey Nicols és a Waitrose. A Great Taste a kézműves és az élelmiszer specialitásokra szakosodott vállalkozások körében a legmesszemenőbben ismert és elismert tanúsítási rendszer; összetéveszthetetlen fekete-arany logója szavatolja, hogy az általa megjelölt termékek egytől egyig kiváló ízt testesítenek meg, melyek kiválasztásával a többszáz zsűritag többezer órát töltött el a vakkóstolások során.

A Great Taste elismerése a fogyasztók és a kereskedők számára is egy megkülönböztető jel, ahol a termékek kiválasztása során csak az íz számít, nem a csomagolás vagy a márkanév. Legyen szó kenyérről, mézről, szalámiról vagy gabonapehelyről, minden termék egyencsomagolásban, minden kiegészítő információ nélkül kerül a zsűritagok elé, akik a többkörös vakkóstolás és tanácskozás során választják ki azokat a termékeket, melyeket érdemesnek ítélnek 1, 2 vagy 3 csillagos jelölésre a mintegy 10.000 nevezett termékből.

A Hungaroharvest Kft. kizárólag magyar mézek forgalmazásával foglalkozik, semmilyen más eredetű méz nem kerülhet a kínálatba. Mivel a magyar piac a megtermelt méz mennyiségénél fogva telített, így elsősorban a külföldi piacokra koncentrálunk. Miután mézeink a különböző nemzetiségű fogyasztók részéről sok elismerő visszajelzést kaptak, úgy döntöttünk, hogy benevezünk erre a neves nemzetközi megmérettetésre.

A zsűri akácmézünket a következőképp jellemezte: “áttetsző és tiszta, kellemesen sűrű, édes, selymes és illatos, felidézi a növény karakterét. Illatra nem túl átható, az íze kiváló”, míg az édesharmatmézünkről így írt: ”csodás, folyékony textúra, nagyon tetszetős, virágos, citrusos íz- édes íze ellenére nem émelyítő, szép, tiszta lecsengéssel”.

Büszkék vagyunk rá, hogy ezzel a díjjal bekerültünk a gasztronómia elit klubjába, a zsűri visszajelzése pedig megerősíti azt a meggyőződésünket, hogy a magas minőség érték, s egyben jutalom is a munkánkért.

Kelt: Budapest/Gillingham, 2016. augusztus 1.

További információ: Viszlai Andrea, andrea.viszlai@drhoney.hu, Tel.: +3620 463 2802, www.drhoney.hu

 

Great Taste (UK) Sajtó kontakt:

Amy Brice a Freshly Ground PR ügynökségnél; email amy@freshlygroundpr.co.uk or call +44 (0) 7717893123.